Hoe wordt tegel levelling gebruikt?

Een eenvoudige gids in 5 stappen

hero-image

Hoe gebruik je tegel levelling clips?

Het leggen van tegels kan een uitdaging zijn, maar met de juiste hulpmiddelen en technieken kun je als een professional tegels plaatsen. Een van die handige hulpmiddelen zijn tegel levelling clips. Deze kleine helpers zorgen ervoor dat je tegels mooi vlak en recht liggen. Laten we in eenvoudige stappen ontdekken hoe je ze gebruikt.

 

1. Kies de juiste clip breedte

Voordat je begint, is het belangrijk dat je de juiste maat clips kiest. Dit kan variëren afhankelijk van het gewenste esthetische effect en het formaat van de tegels. Zorg ervoor dat je de juiste maat tegelclips kiest die overeenkomen met de breedte van de voeg die je wilt hebben.

text-image

2. Lijm Aanbrengen

Breng voldoende hoeveelheid tegellijm aan op de ondergrond met behulp van een getande lijmkam. Zorg ervoor dat de lijm gelijkmatig wordt verdeeld over het oppervlak. Dit zorgt voor een goede hechting van de tegels en voorkomt loslaten.

text-image

3. Plaats de clips

Leg je eerste tegel in de lijm. Schuif dan een levelling clip onder de rand van de tegel. Doe dit aan alle kanten waar je een andere tegel gaat plaatsen. Het bovenste deel van de clip, dat eruit ziet als een klein T-vormig stukje, moet gelijk met de bovenkant van de tegel zijn.

text-image

4. Druk de keg in de clip

Pak nu een levelling keg en schuif deze in de clips tot je weerstand voelt. Dit helpt om de tegels op dezelfde hoogte te houden. Zorg ervoor dat de wig gelijkmatig wordt geplaatst en dat de tegels op hun plaats blijven tijdens het droogproces van de lijm. Dit helpt om een gelijkmatige voegbreedte te behouden tussen de tegels.

text-image

5. Fixeren met een tang en verwijderen van de clips

Gebruik een speciale tang om de keggen stevig aan te drukken en zorg ervoor dat de tegels goed vastzitten. Nadat de lijm is uitgehard, meestal de volgende dag, verwijder je de clips en keggen door ze zijwaarts af te breken.

text-image
CTA image

Ga voor het beste resultaat met Maxifix

Bestel ons starterspakket

Hulp nodig?

Onze specialisten staan voor je klaar

Stuur ons een e-mail

[email protected]

Bel ons: +31 (0)85 060 59 25

Bereikbaar tijdens openingstijden

Meerdere verkooppunten

Vraag naar de dichtstbijzijnde verkooppunten